Financiranje


Komercialne banke


Ker so slovenske banke s projekti obnovljivih virov energije različno seznanjene, vam priporočamo, da se pred odločitvijo pozanimate o paketih, namenjenih vetrnim elektrarnam, ki jih posamezne banke ponujajo. Pri podjetju Plan-net solar d.o.o. vam po predložitvi zahtevanih dokumentov pridobimo ponudbo za želeni kredit za financiranje vetrne elektrarne.

Odhodki iz financiranja so največji odhodki, ki jih lastnik elektrarne plačuje tekom življenjske dobe investicije. Dobe kreditov se gibljejo med 5 in 15 let. Banke pristajajo na kreditiranje od 70-90% investicije, v izjemnih primerih lahko tudi 100%.

Partner: Unicredit banka Slovenija d.d.

 

Nepovratna sredstva za izgradnjo vetrne elektrarne


Projekti, kot so okoljski in energetski projekt in so povezani z obnovljivimi viri energije, imajo možnost pridobiti sredstva Evropske unije. Za ta sredstva lahko v javnih razpisih zaprosi fizična oseba ali podjetje. Informacije o nepovratnih sredstvih lahko poiščete na slovenskem portalu Evropske unije pod sklopom Okolje. Dostopno pa je tudi na spletni strani gospodarske zbornice Slovenije, kjer lahko najdete tudi pregled aktualnih razpisov.


Regionalne in lokalne pomoči


Zaveza celotne Evropske unije so trajnostni in sonaravni energetski sistemi. EU podpira in spodbuja ustanavljanje regionalnih in lokalnih agencij, ki so potrebne za energetsko svetovanje. Med njih spadajo tudi slovenske lokalne in regionalne agencije. Njihove naloge so svetovanje, usposabljanje, informiranje, zagotavljanje pomoči pri pridobivanju sredstev na mednarodni in nacionalni ravni.


Eko sklad


Eko sklad Slovenije razpisuje Javne pozive, katerih namen je kreditiranje okoljskih naložb. Če se prijavite na razpis, lahko pridobite kredit za postavitev vetrne elektrarne po navadni ali subvencionirani obrestni meri. Za postavitev sončne elektrarne lahko pridobite največ 90% sredstev neto vrednosti naložbe (pravne osebe). Razpisi so aktualni za vse, ki boste obnavljali ali gradili sončno elektrarno in pri tem potrebovali čim bolj ugoden kredit. Več na spletni strani Ekološkega sklada Slovenije.


Zavarovanje kredita

 
Sončna elektrarna je lahko delno zavarovana za prejeto posojilo, v vsakem primeru pa banka zahteva lastno udeležbo investitorja in zavarovanje kredita. Preden se začnete pogovarjati z bankami, je potrebno imeti dobro pripravljen projekt. To pomeni, da je tehnično izvedljiv, varen za vse udeležence in realno prikazan.

Plan-net solar d.o.o.

Kamnik pod Krimom 8B
  1352 Preserje
+386 1 363 31 31
info@plan-net-solar.si
 
 
 

18. sep. 2013
Sončne elektarne Plan-net solar na sejmu MOS
Sončne elektrarne Plan-net solar in celovito ponudbo Plan-net smo predstavili na 46. Međunarodnem ... Več...
 

18. sep. 2013
Premierka Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek obiskala sončne elektrarne Plan-net solar
Premierka Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je obiskala sončne elektrarne Plan-net solar na... Več...

 
     
 
sončna elektrarna    
fotovoltaika
Obiščite tudi
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja lažje uporabe spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Zavrni piškotke.